23-06-2017 / Blog / Ilse van Aalst

Profit 3: disruptive of gewoon een volgende versie?

 

De komst van de nieuwe iPhone. Voor sommigen: de nieuwe Android versie. Zo wordt door menig AFAS Expert uitgekeken naar de nieuwste versie van Profit. De shows van Apple zijn grootser, hebben meer bereik, maar in AFAS-land is een nieuwe Profit-versie een echte mijlpaal, en terecht. Het is hét moment waarop nieuwe functionaliteit wordt gelanceerd, ontwikkelverzoeken van gebruikers gebundeld zijn tot een weldoordacht en goed functionerend geheel, de gebruikersinterface een serieuze aanpassing krijgt; alles is mogelijk en het is steeds weer een verrassing wat de nieuwe versie inhoudt.

 

Voor AFAS is een software update een uitgelezen moment om, over de as van de nieuwe Profit-versie, grote stappen te zetten in de ontwikkeling van AFAS in de markt. Een of twee keer per jaar worden echt grote stappen gezet die essentieel zijn voor de positie van AFAS in de markt. Is dit disruptief voor AFAS? Nee, AFAS staat aan de basis van deze verandering, is zelf de initiator. Maar om dat te kunnen zijn, moet AFAS wel disruptief denken. Uitgangspunten over boord durven gooien. Omdenken. Noem het zoals je wil; het moet anders om toekomstbestendig te zijn. Als AFAS niet ‘disruptief’ denkt, is dat het begin van het einde.

 

Voor een gebruiker van AFAS kan dit anders zijn. Soms betekent een nieuwe Profit versie voor een gebruikersorganisatie weinig (alles blijft werken zoals altijd) maar soms ook heel veel. Als in een nieuwe versie langgewenste nieuwe functionaliteit beschikbaar komt, kan dit het nodige betekenen voor de gebruikers. En ook voor de beheerorganisatie. De nieuwe software wordt natuurlijk getest in de eigen omgeving, maar de meeste aandacht is nodig voor de vraag: “Hoe gaan we de nieuwe functionaliteit toepassen in onze organisatie”.

 

Niet zelden wordt dat moment gebruikt om de processen nog eens tegen het licht te houden. “Kan dat niet meteen eenvoudiger, efficiënter?” Als gebruikers écht anders moeten gaan werken, heeft een nieuwe Profit-versie disruptieve effecten, die een organisatie kan gebruiken om stappen te zetten. Natuurlijk is een software implementatie nooit een goede reden om andere veranderingen door te voeren. Maar het kan wél een goede aanleiding zijn!

Gebruik dit soort momenten om je organisatie verder te helpen, anders te laten kijken, door te ontwikkelen. Dare to disrupt! Laat AFAS voor je werken.

 

 

content home images AFAS 52