Computer psd created by rawpixel.com - www.freepik.com" /> Computer psd created by rawpixel.com - www.freepik.com"> Computer psd created by rawpixel.com - www.freepik.com">
06-05-2020 / publicatie / Sandra Otse

Werkkostenregeling tijdelijk verhoogd

Tot € 7.000,- extra onbelast vergoeden aan medewerkers

Extra waardering voor uw medewerkers

Als gevolg van de coronacrisis heeft het kabinet een tegemoetkoming binnen de werkkostenregeling geïntroduceerd. In 2020 mag 3% van de loonsom worden toegepast voor vergoedingen, tot een fiscale loonsom van € 400.000,-. Is de loonsom hoger, dan pas je over het meerdere 1,2% toe om de vrije ruimte te berekenen. Dit betekent in veel gevallen dat er ruim € 7.000,- extra onbelast vergoed mag worden aan de medewerkers.

 

De eenmalige vergoeding maakt het mogelijk om in deze bijzondere tijden iets extra’s te regelen voor uw personeel om uw waardering uit te spreken. Maar hoe bewaakt u deze nieuwe grens?

 

Conclusion AFAS Solutions maakt het inzichtelijk! Maandelijks kunt u via een dashboard de stand van zaken ophalen en de prognose bekijken voor de rest van het jaar. Hiermee bewaakt u het budget en kunt u een afgewogen beslissing maken in het toekennen van extra vergoedingen richting uw medewerkers.

 

De huidige analyse die er in Profit beschikbaar is haalt geen specifieke gegevens op, maar kan wel handmatig worden aangevuld. Dat betekent dat u elke maand zelf moet bepalen wat er al is opgemaakt aan vrije ruimte. De specifieke analyse die wij voor u inrichten haalt deze gegevens rechtstreeks uit de salarisadministratie (en waar nodig de financiële administratie) zodat exact berekent wordt welke ruimte er al geboekt is.

 

Wij zorgen ervoor dat alle vergoedingen gelabeld kunnen worden als 'vrije ruimte', u geeft aan welke vergoedingen daadwerkelijk onder vrije ruimte moeten worden geboekt. De analyse richten we verder in en haalt vervolgens deze informatie op.

 

Daarbij wordt de 3% over 400.000 euro vrije ruimte berekent en ziet u in één oogopslag welk bedrag er nog onbelast uitgegeven kan worden zonder dat daar 80% belasting over betaalt moet worden.

 

Volgend jaar past u eenvoudig het percentage aan zodat het dashboard van toegevoegde waarde blijft.

 

Investering:

 

Binnen 1 dag is de standaard analyse ingericht op basis van uw bedrijfsspecifieke looncomponenten. 

Werkkostenregeling inrichten

Meer informatie over de werkkostenregeling of deze laten inrichten in uw organisatie? Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op!


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Gelukt. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Conclusion AFAS Solutions Edisonbaan 15, 3439 MN Nieuwegein info@conclusionafassolutions.nl +31 30 219 3800