17-10-2019 / Prinsjesdag 2019 AFAS Software /
Aandacht op de WAB!

Prinsjesdag 2019 AFAS Software

Het is vandaag niet 17 september, maar 17 oktober 2019. Eén maand na de officiële troonrede is het Prinsjesdag bij AFAS Software te Leusden.

Een Prinsjesdag speciaal georganiseerd voor
AFAS partners en klanten. Tijdens deze dag worden alle nieuwe wettelijke zaken op het gebied van HR/Payroll gedeeld. En krijgen we antwoord op vragen zoals; wat betekenen de wetswijzigingen voor ons als organisatie en voor onze klanten? En, wat doet AFAS rondom deze wijzigingen in de software?

Benno Welmers, Manager CAO beheer bij AFAS zal samen met Frank Wergers, Loonheffingsspecialist bij Deloitte en Reinier Eilander en Sylvia Ponsen, HR/Payroll consultants bij AFAS alle in’s & out’s delen over alle aankomende fiscale wijzigingen in 2020.

Er is natuurlijk één onderwerp welke vrijwel alle aandacht opeist: de WAB!
De Wet Arbeidsmarkt in Balans lijkt wel voor een ware hype te zorgen in Nederland. Maar wat betekent deze wet nu precies voor onze organisatie? Waar moeten we in de toekomst rekening mee houden en aan voldoen? En welke consequenties zien we tegemoet op het moment dat we niet kunnen voldoen?

Uiteindelijk is de WAB is erop gericht een eerlijker speelveld te creëren tussen werkgever en werknemer, zo zal het contracttermijn waarop de werkgever moet overgaan tot een arbeidsverhouding voor onbepaalde tijd weer terug gaan van 2 naar 3 jaar. Binnen AFAS Profit zijn de wijzigingen nihil,. Er komen een aantal velden beschikbaar op de medewerker stamkaart, die vooral zijn bedoeld om als handvatten te gebruiken. Zo komt er een nieuwe functionaliteit beschikbaar in de vorm van een rekentool om de transitievergoeding te bepalen. Ook komt er een nieuw dashboard waarin je kunt controleren aan welke eisen medewerkers voldoen voor de premiedifferentiatie.

Ook is er kort stil gestaan bij onderwerpen zoals de WDBA (Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) en de WKR (Werkkostenregeling), om vervolgens de geplande wijzigingen in AFAS Profit te bekijken. De nieuwe functionaliteit zal in Profit 12 nog niet beschikbaar komen, de meeste wijzigingen staan gepland voor Profit 14 aan het eind van 2019 met de nieuwe CAO-regelingen.
Met deze nieuwe functionaliteiten zal het een stuk eenvoudiger en inzichtelijker worden hoe je er als organisatie voor staat.

Benieuwd naar alle aankomende wijzigingen in het nieuwe jaar en wat dit voor impact heeft op jouw organisatie? Voor meer profijt met Profit neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of hulp bij inrichting!

Sebastiaan Leeuwenkamp
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Sebastiaan Leeuwenkamp 06-11041745
Conclusion AFAS Solutions Edisonbaan 15, 3439 MN Nieuwegein info@conclusionafassolutions.nl +31 30 219 3800