11-08-2020 / nieuws / Leonie van Campen
Documenten start je straks rechtstreeks op via InSite

Meer self service in AFAS Profit 15!

Al vaak heb ik HR medewerkers horen zuchten als er op vrijdagmiddag om 16.00 uur een medewerker belde met het (vriendelijke) verzoek of er maandag een getekende werkgeversverklaring klaar kan liggen.

Voor dergelijke documenten kan je in AFAS Profit al sjablonen inrichten, waarbij de gegevens van de medewerker automatisch gevuld worden. Denk hierbij aan naam- en adresgegevens en een indienstdatum. Dit is natuurlijk super handig, alleen minder fijn dat deze documenten alleen vanuit AFAS Profit opgestart kunnen worden. AFAS Profit is de backoffice van het pakket en vaak maar voor een kleine groep gebruikers toegankelijk.   

AFAS Profit 15

In de nieuwe release van AFAS kunnen HR Documenten rechtstreeks opgestart worden vanuit InSite. Dit biedt mogelijkheden voor (nog) meer self service, maar ook om meteen een workflow te koppelen en het document digitaal te laten ondertekenen.

Het document wordt dan gelijk in het personeelsdossier op InSite opgeslagen en is daarmee altijd toegankelijk voor de geautoriseerde gebruikers. 

 

De medewerker kan hierdoor dus zelf zijn aanvragen, zoals een werkgeversverklaring, opstarten via zijn eigen portaal en het document kan vervolgens via de workflow (digitaal) ondertekend worden. Dit scheelt veel wachttijd op een voor de medewerker zo belangrijk document.

 

Weg met fouten


Nooit meer zoeken op een lokale schijf naar de laatste versie van het documentsjabloon, nooit meer knippen en plakken uit een word sjabloontje. Nooit meer typefouten in een naam of een datum. Nooit meer printen, ondertekenen en scannen.

 

Even fantaseren ….


De mogelijkheden zijn eindeloos.
Werkgeversverklaring, studieovereenkomst, …. Naast documenten die een medewerker zelf graag wil opstarten, kan je ook denken aan het genereren van een vaststellingsovereenkomst of een bonusbrief door de manager of HR.

 

Actie


Zit uw hoofd nu al vol met ideeën om dit in uw organisatie toe te passen? Neem dan contact op met ons en een van onze consultants gaat graag samen met u aan de slag!

Eva Verkerk
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Eva Verkerk 0646324000
Conclusion AFAS Solutions Edisonbaan 15, 3439 MN Nieuwegein info@conclusionafassolutions.nl +31 30 219 3800