08-04-2020 / publicatie /

Meer inzicht in de verzuimrapportages van AFAS Software

Een op maat gemaakte verzuimanalyse voor jouw organisatie!

verzuimdashboard 2.0

Wil jij meer inzicht in je verzuimcijfers?

 

In AFAS zit een goed verzuimdashboard, hier haal je veel waardevolle informatie uit. Toch kan het beter. De huidige analyse stopt waar je eigenlijk dieper wilt. 

 

Door de maatregelen om het COVID-19 virus te beperken, kunnen medewerkers zich eerder ziek melden dan voorheen. Enkele klachten resulteren nu sneller tot afwezigheid waardoor het verzuim in je bedrijf oploopt. Sturen op herstel bij medewerkers die thuiswerken, is ingewikkelder geworden waardoor inzicht een belangrijkere rol is speelt.

 

Het liefst heb je inzicht over meerdere niveaus en wil je inzicht hebben in de doorsnedes. Denk bijvoorbeeld aan specificeren van een bepaald team, regio, functie, organisatorische eenheid of juist een combinatie hiervan. Maar ook wil je antwoord op vragen zoals: Is het kort, middellang of langdurig verzuim? Is het verzuim hoger of lager nu medewerkers meer thuiswerken? en duurt het verzuim langer of korter nu medewerkers thuiswerken?

 

In het standaard dashboard van AFAS mis je deze verdieping. Terwijl meer inzicht in verzuim zorgt voor betere stuurinformatie, waardoor je betere voorzorgsmaatregelen treft of er beter en sneller aan herstel gewerkt kan worden.

 

Daarom hebben wij het verzuimdasboard 2.0 ontwikkeld. Dit dashboard geeft je het inzicht wat je op dit moment nodig hebt. Het verzuimdashboard 2.0 hebben wij binnen 2 dagen bij jouw organisatie ingericht!

De juiste cijfers inzichtelijk met het op maat gemaakte verzuimdashboard

  • Altijd inzicht in de huidige situatie
  • Overzichtelijk en in één oogopslag duidelijk
  • Van organisatiebreed naar specifieke details
  • Binnen 2 dagen gerealiseerd en online

BELANGRIJKSTE VOORDELEN

Verzuimcijfers laten je de situatie van nu zien maar ook hoe dit in lijn ligt met de afgelopen periodes. Als je hier invloed op wilt uitoefenen, moet je actie ondernemen. Met het verzuimdashboard heb je altijd actueel inzicht en weet je dus precies hoe je ervoor staat.  

 

Als je ziet dat het verzuimpercentage bij een specifiek team oploopt en dit de productiviteit beïnvloedt, ben je in staat hier direct op te acteren. Als eenmaal de productiviteit gewaarborgd is, geeft het verzuimdashboard je de kans om bijvoorbeeld te achterhalen waarom het verzuimpercentage bij het ene team hoger ligt. Inzicht zorgt voor vooruitgang. Met het juiste gereedschap in handen bent u in staat de productiviteit aanzienlijk te vergroten.

“ Een goede analyse van het verzuim helpt ons als organisatie bij het inzetten van de juiste interventies. Door de duur van het verzuim te analyseren, het in kaart brengen van meldingsfrequenties en tevens inzicht te hebben in het frequent verzuim, kunnen wij gerichte acties ondernemen ten behoeve van de verzuimbegeleiding van onze medewerkers. Voor het in beeld brengen van deze kerncijfers is een goede analyse van belang.  

 

In de basis biedt AFAS Profit dit, echter hanteren zij hun eigen definities en is het niet mogelijk om voor onszelf een rapportage op maat te creëren. Conclusion heeft ons hierbij geholpen, door de aanwezige data te verwerken naar een voor ons relevante rapportage. Mede door deze rapportage kunnen wij ons focussen op onze pijnpunten wat betreft verzuim en daarmee meer grip krijgen op de inzetbaarheid van onze mensen.” 

 

André, HR Business Partner

Op maat gemaakt verzuimdashboard

Op zoek naar meer informatie over het verzuimdashboard? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Conclusion AFAS Solutions Edisonbaan 15, 3439 MN Nieuwegein info@conclusionafassolutions.nl +31 30 219 3800